Monday, February 14, 2011

Važnost linkova za rangiranje stranice

Dolazni linkovi su osnovni faktor koji utiče na uspeh bloga na stranicama rezultata pretrage. Mnogi blogovi koji su posvećeni temi Online Zarada govore o načinima kako izgraditi dolazne linkove i kompletnu arhitekturu sajta.Naravno, veći broj linkova će privući više prometa što će za vas značiti veću zaradu ili vam bar pružiti više mogučnosti za zaradu na Internetu.

Link koji se nalazi unutar članka i vodi ka nekom članku na drugom blogu sa ciljanim, relevantnim ključnim rečima nosi najveću moguću težinu i najveći mogući autoritet linka. Cilj je dobiti ovakve linkove jer što veći broj ovakvih linkova, bolja pozicija na stranicama rezultata pretrage.

Za prvo mesto u rezultatima pretrage bitne sui  ključne reči. Neke ključne reči su teže, tj. imaju ogromnu konkurenciju, to su uglavnom neke opšte reči poput: zarada, vesti, igre itd. i da bi se probili na njih potrebno je jako mnogo vremena (s obzirom na veliku konkurenciju), dok su neke druge ključne reči lakše, u smislu da nema tako velike konkurencije i da bi se probili sa njima potrebno je samo par dolaznih linkova i to je to. U svakom slučaju nikada ne treba prestati raditi na dobijanju linkova.

Nije loše napraviti još koji blog sa kojeg bi linkovali ka svom sajtu. Pravljenje više ovakvih blogova daje vam mogućnos kontrole dolaznih linkova, da li na glavnu stranicu, neku drugu ili neki članak, to če zavisiti od vaše strategije.  

Uglavnom, linkovi sa autorativnih sajtova, autoriti linkovi, imaju ogromnu vrednost. Par takvih linkova može da zameni hiljade običnih linkova. Moguće ih je dobiti tako se napraviti nekoliko međusobno povezanih sajtova iz različitih niša, Squido stranica, blogova, stranica društvenih medija i ostalo. Svaka web stranica koja linkuje ka vašem sajtu treba biti ojačana sa ključnim rečima i relevatnim linkovima.

Ovo rezultira time da vaš primarni sajt biva odlično rangiran na stranicam rezultata pretrage a vrlo često se dešava da i tih nekoliko pomoćnih sajtova takođe bude odlično rangirano. Vremenom ćeš se pokazati razliku u prometu koja je rezultat ovakve strategije za dobijanje linkova. Naravno što veći promet veće su mogućnosti za zaradu na Internetu.

No comments:

Post a Comment