Monday, July 4, 2011

5 on-page SEO saveta za bolje rangiranje

Često smo previše zauzeti sa izgradnjom linkova i offsite aspektima SEO, optimizacija za Internet pretraživače, koji pomažu u ispunjavanju "Google" normi da ne obraćamo dovoljno pažnje na ostale on-page SEO aspekte.

Ako želite dugoročni uspeh SEO-om, moraćete obratiti pažnju i na on-page SEO. Evo 5 on-page SEO saveta koji bi mogli da vam budu od velike pomoći:

Optimizujte Title tag
“Title tag” je veoma značajan u smislu SEO. Title tag treba da sadrži vaše glavne ključne reči na početku, da je naslov prirodan i smislen ted a nije predugačak kako bi ga Google mogao celog prikazati u rezultatima pretrage.

Na odgovarajući način koristite tekstualni link
Prema Google-u, tekst u hiperlinku je tema vaše ciljne stranice. Ako želite da na taj poseban termin budete indeksirani od strane Google-a, onda ga trebate koristiti u anchor tekstu. On takođe treba da bude prirodno uklopljen u ostatak teksta.

Atribut “ALT”
Često ljudi previde da imaju ovaj atribut u sklopu slika. U osnovi, ovaj tekst pruža čitaocima, dodatneinformacije o slici. Ako slika linkuje na neku drugeu stranicu, ALT tekst će se ponašati kao anchor tekst u tekstualnoj hipervezi. Korišćenjem ključnih reči u ALT tekstu, samo možete profitirati u SEO smislu.

Kodiranje treba da bude čisto i potvrđeno
Kod koji je čist i struktuiran i potvrđen W3C standardima, omogućiće da pauci pretraživača vrlo lako pročitaju vaš sajt a takođe i da jednostavno izvuku važne informacije koje pokazuju motiv i konotaciju vašeg sajta.

Kvalitet sajta
Nemojte preterivati sa ključnim rečima na sajtu. To moe da vas deklariše kao spamera a to je nešto što sigurno ne želite jer bi mogli biti čak i izbačeni sa strtanica rezultata pretrage. Sadržaj na sajtu treba da obezbedi korisne i interesantne informacije čitaocima jer je to nešto što vam dovodi promet na sajt.

1 comment:

  1. Bojim se da si ispustio jako bitan faktor onpage optimizacije a to je description tag.

    ReplyDelete